divendres, 8 d’agost del 2008

Cochabamba

Fabulos
Ahir a Cochabamba hi habia la desfilada pels 183 anys da la independencia boliviana.
Un ambient digna de veure, a part dels diferents estaments del exercit, desfilaven grups indigenes amb el seu vestit tradicional.
I per si fos poc varem veure l´Evo a la tribuna d´honor i....-......... li vam  fer una picture.
Ara estem a Sucre despres de passarnos la nit viatjant, estem esperant un bon esmorzar i una bona dutxa

dijous, 7 d’agost del 2008

La Paz

La Paz,a 3600 m damunt el nivell del mar, es com una gran ciutat situada damunt les grades d una placa de braus, en centre de la ciutat estaria a la placa.
En coincidir amb les festes de la LIBERACION, hem vist moltes desfilades, militars, d estudiants, de funcionaris, de grups de teatre. Ha estat una passada veure la ciutat amb tanta festa i moviment.
Per un pel que no ens hem creuat amb l EVO, be no s ha volgut esperar els 10 minutats que portaven de retard.
La Paz tambe es a diari un gran mercat, amb gent venent tota mena de productes al carrer.
Cal dir que la major part de les dones van habillades amb el vestit tradicional, i aquests dies de festes hem vist vestits realment bonics i de qualitat.

Ahir varem visitar Tiawanaco, les ruenes d una ciutat pre inca, varen estar una passada de maques, amb temples, una gran piramide, monuments i a mes varem veure com els arqueolegs desenterraven unes momies, o sia que varem participar de la troballa.
El poble a mes esta sitiat al bell mig de l altiplano boliviano el que ens va permetre fruir d unes vistes ewncantadores i a mes varem veure moltes granges encara totes construides amb fang.

En comptes d tornar a la Paz varem baixar del colectivo al ALTO DE LA PAZ, es com si diguessim damunt de la placa de braus i desd alla varem baixar a peu per escales i per alguns rostoll a la Paz. Varem gaudir d un espectacle meravellos de ciutat i muntanyes nevades al fon. Ara be la baixada nomes es per un parell de bojes dons varem arribar mig desmuntades al hostal, sort que dormint els mal es curen.

I aquesta nit agafem el nocturno a Cochabamba i despres a Sucre

dilluns, 4 d’agost del 2008

BOLIVIA , Copacabana i isla del Sol

Ja som a Bolivia
Copacabana a plenes festes, acabem de veure una cosa aixicom entre una processo i desfilada militar, nens i nenes de tots els coles desfilant amb musica i fanalets.
Tot el poble ple de paradetes de vestir, joguines i menjar.
La nostra darrera incursio al llac Titicaca ha estat anar a la ISLA DEL SOL, nadius, runes preinques i unes vistes del llac espectaculars.

diumenge, 3 d’agost del 2008

llac titicaca

LLAC TITICACA
Entre Peru i Bolivia , a 3800 m damunt el nivell del mar (crec), un blau intens.
Abans d'ahir en arribar a Puno varem anar directament a les illes Uros, illes articicials construides damunt de tatoma, una fibra vegetal.
La visita a les illes es una turistada pero varem tenir la sort de poder-nos quedar a dormir en una de les illes en una barraca de tatoma i a part de les 10 families de la illa nomes erem la Lluisa, jo i una parella. Va ser fantadtic perque varem poder veure tot el que hi havia darrera del muntatje turistic.
Les families son molt pobres, viuen en cases moltes d elles fetes en xapa metalica i es traslladen d una illa a l altre amb barquetes de motor i no amb les de tatoma que tenen pels turistes.
Ahir varem anar a la Illa de Taquile, tota la illa es un mirador al llac, varem tenir la sort de trobar una festa local (dura 10 dies) que no era pels turistes, amb molts balls i amb tota la gent portant vestits tipics. Vaig tenir la satisfaccio de veure que la festa continuava quan els turistes ja haviesn marxat i nomes quedavem 4 gats (i la Lluisa i jo).
Els homes de l' illa son els que fan els gorros de mitja que porten ( i venen), fan servir 5 agulles i treballen mentre es passegen o estan asseguts al bar.
Ha estat meravellos.
I en el vaixell de tornada ens hem trobat amb 3 noies de Girona, (del ram del guix i la pissarra, es clar) i hem fet el cami amb elles.
Dema entrarem a Bolivia.
Per cert a la illa de Taquile tota la gent eren fans del expresident Fujimore.